ČAS OČISTY OBLIČIEK  A MOČOVÝCH CIEST


                                                                      Obličky a močový mechúr sú najviac stresované v zime.

Január a február sú preto najvhodnejšie mesiace k ich očiste.

Obličky filtrujú z krvi vodu, do ktorej prepúšťajú odpadové produkty látkovej premeny a riadia hospodárstvo s minerálmi. Močový mechúr plní funkciu rezervoáru pre vylúčený moč. Obličky disponujú dvojitým druhom energie. Prvý je dedičný, získaný pri narodení dieťaťa. Táto životodarná energia (čchi) určuje vrodenú konštitúciu a silu osobnosti.

Ďalší druh energie je výťažkom, esencií prijímanou z potravy a obličkám ju prináša krv. Obličky energeticky plnia pečeň, močový mechúr a potom žlčník. Činnosť obličiek s postupujúcim vekom slabne. Obličky väčšinou nebolia, ale ich nedostatočná činnosť spôsobuje celý rad zdravotných problémov. Na dobrej funkcii obličiek sú závislé aj iné orgány– napr. lymfa, ďalej obličky prispievajú k zaisteniu rovnováhy pH v krvi. Vylučujú splodiny látkovej výmeny (soli) a riadia objem tekutín (po väčšom alkoholovom opojení si narušíme vodné a minerálové hospodárstvo na 1 mesiac!).

Stav obličiek sa odráža na koreni jazyka, na tvári je miesto obličiek na čele a pod očami. V ústnej dutine sú obličky a močový mechúr prepojené s jednotkou a dvojkou. Zo zmyslových orgánov patria pod ľadviny uši.

Súviasiace orgány okruhu obličiek:

Močový mechúr, močová trubica, obličková panvička, vaječníky, vajcovody, maternica, prostata, vlasová a fúzová cibuľka, zuby, podkožie, miecha, čelová kosť, kostičky stredného ucha, kosti, kĺby, štítna žľaza, ušný boltec.

Príznaky poruchy tohto okruhu:

Sucho v nose, šumenie a pískanie v ušiach, zástava močenia, časté močenie v noci, gynekologický výtok, opuchy členkov a tváre, poruchy menštruácie, bolestivá menštruácia, impotencia, predčasná ejakulácia, časté angíny, poruchy sluchu, zápaly nervov – medzirebrového, sedacieho, bolesti triesel, slabé, lámavé kosti, nízka koncentrácia – zlá schopnosť zapamätať si, malé tenké uši, kývanie zubov, odhaľovanie krčkov, pleseň medzi 4. prstom na nohe a malíčkom, bolesti kolien, problémy v podkolení, kožné zmeny pozdĺž meridiánu.

Obličkový okruh je v našej civilizácii jedným z najzaťaženejších orgánov ložiskami. Stretneme sa v nich s hlienom z nadbytku mliečnych výrobkov, s purínmi z mäsa i solami z kyseliny močovej. Ložiská z obličiek dráždia ostatnú časť močového mechúra, bývajú aj príčinou bolestí okolo pupka. Obličky ovládajú aj pohlavné ústrojenstvo. U mužov sa nikdy nemôže objaviť adenóm prostaty, u žien myóm v maternici, pokiaľ neexistuje ložisko v materskom orgáne – obličkách. Tiež ovládajú všetky kĺby, obzvlášť kolená a preto detoxikácia kĺbov znamená predovšetkým vyčistiť obličky od ložísk a voľných toxínov. Ďalším dôležitým orgánom pod kontrolou obličiek sú kosti – osteoporóza a iné potiaže kostí majú svoj pôvod v obličkách. Padanie vlasov je rovnako ako osteoporóza vyvolané autoimunitnou reakciou organizmu (sám seba ničí), ale pôvod je v obličkovej záťaži. Z oblasti psychiky obličky najviac poškodzuje úzkosť. Vplyv stresu a úzkosti je ale obojsmerný. Oslabené obličky samy prispievajú k vzniku úzkostných stavov a následný stres a úzkosť sú naopak veľmi škodlivým momentom pre činnosť obličiek.

Obličky ovládajú protiplesňovú imunitu, ktorej centrum sa nachádza v časti mozgu s názvom corpus striatum. Výskytom nadmerného stresu dochádza k poškodeniu striata, k vytvoreniu ložiska, ktoré potom dráždi nervové tkanivo a vytvára úzkosť, aj keď prvotné ložisko zaniklo. Preto je pri vyčistení obličiek veľmi potrebná aj detoxikácia mozgu.

OBLIČKY POŠKODZUJE:

·         Chlad

·         chybný pitný pitný režim

·         strach a úzkosť

·         zlé dýchanie

·         veľká konzumácia živočíšnych bielkovín

·         soľ, cukor, chemikálie, korenie

·         alkohol, nadmiera tekutín

·         väčšie množstvo ovocia

·         nadmerné množstvo soli

·         sladkosti, drogy, káva

 

OBLIČKY POSILŇUJE:

·         striedavé teplo sauny

·         Diocel kvapky

·         DiocelBiomineral kvapky

·         Chlorella tabletky

·         Mladá pšenica prášok

·         Aloe vera s čučoriedkovou príchuťou

·         Zelený jačmeň tabletky, prášok

·         Reishi tabletky

·         Cranberry tabletky

·         Aloe vera šťava čistá alebo s extraktom z čučoriedok

·         Goji - kustovnica čínska - šťava, zrnká

·         zelený čaj, bylinný ľadvinový čaj

·         praslička, vres, brezové lístie, zlatobyľ

·         petržlen, pšenica, špalda

·         morská soľ v kúpeli

Chcete si pomôcť ?  Prídte k nám do BIOREGANY !

 

Kde ? :  Hlavná ulica 45 / 2.poschodie

 

Kedy ? : pondelok – piatok od 14,00 – 18,00 hod.

 

Chcete sa poradiť lekárom ? :  zavolajte na telefonne číslo   0903 656 345 a objednajte sa

 

Január / Február– zamerajte sa na obličky a energiu v nich

V zimných mesiacoch naše telo prechádza podľa pravidiel čínskeho pentagramu pod vládu elementu vody a s ním sú v januári spojené obličky. Obličky je teda teraz potrebné podporovať a dodávať im energiu. V článku sa dozviete, ako na to.

Ak sme niečo v predchádzajúcom období zanedbali, najmä podporu funkcie hrubého čreva a s ním imunitného systému, teraz sa nám to prejaví vo zvýšenej miere, a to nielen ochoreniami obličiek, ale najmä zvýšenou únavou, bolesťami kĺbov a chrbtice alebo kolísajúcim krvným tlakom.

V obličkách sídli naša vrodená energia, naša vitálnej energie. Obličky nám podľa pravidiel čínskej medicíny určujú dĺžku života. Takže starnutia je vlastne vo veľkej miere závislé na kvalite energie v obličkách.

Obličky sú orgánom nevyhnutným k životu. Na udržanie života však stačí približne 1/8 funkčnej zdatnosti. V alternatívnej medicíne sa hovorí, že obličky sú “potmehúdsky orgán”, keďže aj keď pracujú veľmi málo, tak nebolí, čím nám nedávajú jasný signál. Preto ak zlyhajú, býva to náhle a často je tento stav nevratný.

Orgány, ktoré podľa pravidiel čínskeho pentagramu súvisí s obličkami

Uši – pri oslabení obličiek môže dochádzať k poruchám sluchu, pískanie a šumenie v ušiach, častým zápalom stredného ucha.
Kosti a vlasy – pri oslabení obličiek môže dochádzať k osteoporóze, padanie a rednutie vlasov, zlej kvalite vlasov.
Pohlavné orgány – neplodnosť u mužov aj u žien môže mať príčinu práve v oslabených obličkách. Podávanie tinktúry z púčikov kotvičníka môže tento problém dobre riešiť u mužov, najmä čo sa týka ich spermiogramu.
U žien bývajú často zápaly obličiek spojené s gynekologickými zápalmi a zápaly močového mechúra. Pri ich častejších opakovaniach vznikajú jazvy a zrasty a riziko neplodnosti. Je dôležité týmto zápalom predchádzať a už pri prvých príznakoch podávať protizápalové byliny.

S obličkami súvisí emócie strachu, a keďže je to párový orgán, tak veľmi trpí pri dlhodobých vzťahových (párových) problémoch. Narušená energia obličiek prináša do našej psychiky opatrnosť, strach, potrebu opory, neistotu a sexuálne poruchy.

Tento princíp platí aj opačne. Ak sa stále niečoho obávame, alebo žijeme v nevyriešených napätých osobných vzťahoch, tak si oslabujeme obličky a základné životné energiu v nich.

Ako podporiť obličky

Zamerajte sa teraz na podporu obličiek, tu je niekoľko rád a tipov.   Soľné obklady a kúpele       Vyskúšajte tieto kúpele, sú veľmi účinné.        

Soľný kúpeľ

vezmeme ½ kg kuchynskej soli
vysypeme ju na plech a dáme do rúry zohriať
teplú soľou naplníme plátené sáčky (buď jeden veľký alebo dva menšie) a takto prikladáme do bedrovej oblasti, tam, kde sú obličky
dajte pozor, aby bola soľ príjemne teplá, aby ste sa nespálili

Kúpeľ v prasličke alebo v liste žihľavy

dáme variť vodu do hrnca a do nej tri hrsti byliny
prevaríme 3-5 minút, necháme 15 minút stáť a potom precedíme do kúpeľa
Po kúpeli sa zabalíme do suchej plachty a ideme si aspoň na 30 minút ľahnúť na lôžko pod deku. Tento kúpeľ je vhodná aj pri prechladnutí. Pozor u osôb s vysokým krvným tlakom alebo po mozgovej mŕtvici.

Strava bohatá na koreňovú zeleninu

Ďalšou možnosťou je strava bohatá na koreňovú zeleninu, ktorá prináša pozitívnu energiu do obličiek a zároveň je dostatočne zásadotvorná, takže pôsobí preventívne proti vzniku obličkových kameňov.

Čo ešte obličkám “robí dobre”

saunovanie
masáže horúcimi lávovými kameňmi
stimulácia reflexných plôšok obličiek na chodidle
dostatok tekutín – najmä teplých
obmedzenie solenia
zníženie príjmu bieleho cukru, korenia a alkoholu
Zlatobyľ obyčajná

Obličky podporujeme tiež pitím bylinných čajov alebo užívaním potravinových doplnkov určených na ich posilnenie. Bylinou prvej voľby pre podporu obličiek je zlatobyľ, správnym názvom zlatobyľ obyčajná.

Bohužiaľ táto bylina vplyvom zlého životného prostredia hojne miznú z našich lesov a strání, a preto prevažná väčšina bylinných čajov, ktoré si na trhu zakúpite, neobsahuje pravý zlatobyľ obyčajná, ale väčšinou Celík obrovský alebo Celík kanadský. Podľa všeobecných skúseností nie sú ich účinky také ako u pravého zlatobyľ obyčajná.

Doporučujeme zakúpiť si tinktúru z púčikov pravého zlatobyľ obyčajná a užívať ju samostatne alebo ju kvapkať do bylinných čajov určených na podporu obličiek a močového mechúra.

Čínsky pentagram a jeho zákonitosti nádherne ukazujú odraz prírody v našom tele. Tak ako príroda upadá v zime do pokoja, aj my by sme sa mali takto správať. V zime by sme sa nemali preťažovať nadmernými výkony, mali by sme jesť striedmejšie, obmedziť solenie a skôr dbať o celkovú podporu svojho organizmu, dostatočne spať a odpočívať.

Rozmaznávajte svoje vzťahy. Odpustenie uľaví vašim obličkám aj vašej duši.